200 g jordgubbar 200 g rabarber 400 g syltsocker Skär jordgubbar och rabarber i skivor. Blanda dem med socker i en kastrull och låt koka under omrörning i 5. 200 g rabarber
Häromdagen bakade jag denna somriga rulltårta, fylld med hemkokt rabarber och jordgubbssylt. Jag skar den saftiga och goda rulltårtan i skivor som jag sedan frös in i en plastlåda med bakplåtspapper mellan lagren
Jordgubbssyltmed ingefära, passionsfrukt och basilika. Fler recept på jordgubbssylt hittar Ni här. Prövar mig fram med 1 liter bär, 2½ dl syltsocker, 4 msk balsamvinäger, 3 tsk krossad svartpeppar och 15-20 basilikablad. Eftersom jag inte vill koka bort all vinäger och hinna få bären lite mosiga, så kokar jag dem med hälften av vinägern i ca 5 minuter. Sylt medrabarber och jordgubbar 1 liter bär
Gjorde en supergod jordgubbssyltmedrabarber i av de sista jordgubbarna för året. Om du inte vill ha hela jordgubbar i sylten mosar du dem under koktiden försiktigt med en gaffel
Dessutom är ju rabarbern som bekant rätt sur, så den dubbla mängden socker är nog att rekommendera, men å andra sidan, äter man jordgubbssylt till så är ju den rätt söt, så det är ju en smaksak hur sött man vill ha det
Sylten är godast tillsammans med naturell yoghurt med användningsområdena är oändliga, jag kan tänka mig att den är supergod i något slags bakverk, kanske i en fin sommartårta eller varför inte som fyllning i en rulltårta
Kommer definitivt inte kunna gå tillbaka till vanlig jordgubbssylt efter det här. Först ut blev en omgång sylt med jordgubbar och rabarber som blev så himmelskt god att jag vill ha den på allt
Vispa grädden och blanda i jordgubbssylten. Smält smöret och tillsätt rabarber, kanel och vanillinsocker, låt småkoka ca 5 minuter. 200 g rabarber. 3-4 msk jordgubbssylt
Smält jordgubbssylten i mikron eller i en kastrull, häll över kakan och toppa med jordgubbar. Och det är ju så somrigt med både rabarber och jordgubbar
Lägg en bottnen på ett fat och bred på ett lager jordgubbssylt. Har fått smak den senaste tiden på just prinsesstårtor då de kan fyllas med olika bär, sylt och smaksättningar och har gjort prinsesstårta medrabarber och chokladtryffel, likaväl som med citronkrräm och färskostgrädde