Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt medjulgodistillverkningen där. Men nu när det vankades jullunch på jobbet tänkte jag att ändå fick bidra med lite julgotter
Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. 1200 g ljus blockchoklad. 1Kaka 6 1/2 dl mjöl 1 dl socker 225 g smör Kolasmet 175 g smör 2 dl socker 3 dl grädde 2 msk sirap Garnering 200 g ljus blockchokladSätt ugnen på 175 grader
Låt kulorna rinna av och lägg dem därefter på ett fat klätt med bakplåtspapper. Lägg alla ingredienser, utom sötmandel och blockchoklad, i en tjockbottnad kastrull
Jag ska nämligen överraska dem med vad de kallar "Erikafika". Rischoklad100 g ljus blockchoklad5 dl VårgårdarisSmält chokladen i vattenbad och blanda ner riset. Cornflakesgodis200 g ljus blockchoklad4 dl cornflakes2 dl kokosSmält chokladen över vattenbad. -Mama Skogly ♥ 100 g ljus blockchoklad. 200 g ljus blockchoklad
Blanda med minimarshmellows och jordnötter. Karin i Karins kök bjöd härom veckan på ett enkelt och smarrigt julgodis som jag bara var tvungen att testa, nämligen ett Rocky road-julgodis
Lovade att dela med mig av helgens godisrecept. Slänger in dom lite snabbt så kan ni göra nåt roligare än det jag ska syssla med - naturkunskapsprov i sex timmar
Jättemumsigt julgodismed nötter, dumlekolor och marshmallows. INGREDIENSER600 g mörk blockchoklad 2 påsar dumlekola2 nävar mini marshmallows eller stora som klipps i minder bitar3 dl salta cashewnötter 1 dl skalade pistagenötterGÖR SÅ HÄR. 600 g mörk blockchoklad
Till att börja med så mixar vi havregrynen. Detaljen som höjer nivån ett snäpp är att cocosbollarna fryses in en stund, spetsas med tandpetare och därefter doppas i choklad