MEN nu är jag tillbaka igen och nu kommer det recept och trevliga bilder på det jag lagar till. Idag gjorde jag rårakor på kålrot och det var första ggn jag gjorde det och det var absolut inte den sista
MEN nu är jag tillbaka igen och nu kommer det recept och trevliga bilder på det jag lagar till. Idag gjorde jag rårakor på kålrot och det var första ggn jag gjorde det och det var absolut inte den sista
Det finns många vackra och informativa bilder om grönsakssorter som hade varit utdöda för längesedan om det inte vore för några familjer som fortsatt från generation till generation att samla egna frön och på så vis hållit liv i dessa gamla sorter
På lördagsmorgonen började jag koka kålrot eftersom jag skulle ta med mig griljerad kålrot (vegetarisk "julskinka") till julbordet som vi skulle på på kvällen, och så gjorde jag rödkåls- och grönkålssallad
1/2 kålrot. 3 potatisar 3 palsternackor 3 morötter 1/2 kålrot 2 gula lökar. Städade i veckan bland min kastruller och hittade då den här gamla klenoden
Rättika, morot och färsk ingefära 2 port 10-15 cm purjolök (både från den gröna och vita sidan) ca 10 cm rättika 2 morötter en bit kålrot olivolja några tummstora bitar färsk ingefära, riven citronsaft, pressad färsk citrontimjan svartpeppar flingsalt Tvätta purjolöken noggrant och skär "slantar" av den