Börja med att skala potatisen, löken och morötterna. Skär sedan vitkålen och koka för sig själv med lite salt , tills den blivit mjuk (för att få bort gaserna som är i) börja under tiden att steka köttfärsen i en kastrull på ca 5 liter, krydda med salt och peppar. nu borde vitkålen vara mjuk så då är det dags att ha i den och sedan låta sjuda under lock tills rotfrukterna är mjuka (ca 10-15 minuter). servera gärna med ett gott bröd 300 gram köttfärs. 300 gram vitkål
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppamed rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Servera med lite bröd. Börja med att hacka alla grönsakerna i små bitar, och fräs dem i en gryta. Dela blomkålen i mindre bitar och koka dessa mjuka, häll av vattnet och mosa samman kålen med ost, cream fraiche, ägg och persilja
Fräs färsen smulig i en stor gryta med smör. Riv morötter, palsternacka, selleri, squash, vitkål, purjolök, rödlök och chili på grova skivan i matberedaren
Strimla vitkålen fint. Stek färsen smulig i en gryta med matfett. Smaka av med salt och peppar. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med färsen 1 minut. Tillsätt morot, vitkål, fond, vatten, ketchup, oregano och persilja och låt sjuda i 15 minuter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och gratinera högt upp i ugnen tills osten smält, ca 5 minuter. 1 st vitkål
Det blir himlans gott och mättande medvitkålen i, älskar det. Bryn färsen smulig i margarin i en gryta, tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med ett par minuter