S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
I hennes bok heter de kalljästa lördagsfrallor. I hennes bok heter de kalljästa lördagsfrallor. 25 g jäst blå för matbröd. 25 g jäst blå för matbröd. 25 g jäst blå för matbröd. 25 g jäst blå för matbröd
Underbart gott med färskt matbröd på morgonen som dessutom kräver minimal insats. Du sätter degen kvällen före, jäser i kylen över natten och bakar dem klara på morgonen
)Brödbaket resulterade i två sorters kalljästa frallor samt klassiska goda sirapslimpor. ) Idag har jag ägnat dagen åt att baka lite matbröd och rätta nationella prov
Så nu har jag klagat lite, nu till det roliga det kalljästamatbrödet jag bakade häromdagen. Igår så trodde jag att det inte gick att bli mer uttråkad, men oj så fel jag hade
Underbart gott med färskt matbröd på morgonen som dessutom kräver minimal insats. Du sätter degen kvällen före, jäser i kylen över natten och bakar dem klara på morgonen
) När det ska bakas här så får det gärna vara så kallat "icke-jäsbröd" eller någon kalljäst variant, ska det jäsa så räcker det gott och väl med en gång, annars försvinner bakhumöret