Kalvlever mjölk recept

Levergryta

Levergryta

Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Kalvlever anglais

Kalvlever anglais

Ett litet tips om du tycker att leversmaken är lite påtaglig, lägg levern i mjölk någon timma innan tillagning så försvinner lite av dess karaktäristiska leversmak
Tips på Tapas

Tips på Tapas

Örtmarinerad Kalvlever. Espresso som ligger ovanpå ett lager av kondenserad mjölk. Sommarmat. Tapas är perfekt som LCHF-mat, en plocktallrik med godsaker passar riktigt fint nu till sommaren

En ofta ratad läckerhet

 Här finns naturligtvis också varianten  l ´anglaise med kapris nämnd, det  ultimata sättet att njuta av kalvlever, tycker jag

Jag tycker inte om!

Pappa gjorde en fantastisk gryta av strimlad kalvlever, urvattnad i mjölk, sedan doppad i vetemjöl och knaprigt stekt

Kungsbyns leverpastej

Häll i mjölken och mixa hastigt ännu en gång. 400 gram kalvlever. 5 dl mjölk. Sätt ugnen på 175ºC. Hacka löken och fräs den mjuk i smör

Kalvlever i vin med polenta

Laga polentagröt enligt paketets recept men använd vatten i stället för mjölk och uteslut eventuella russin

Kalvlever på Berlinvis

Mosa med lite av mjölken i taget med hjälp av elvispen på lägsta fart. 400 g (halvtinad) kalvlever i bit. 1–2 dl (värmd) mjölk

Hemmagjord pölsa

Lever bör ligga i mjölk över natten för att lindra leversmaken. 1 kilo kalvlever. Korngryn som kokats och fått svalna ska bestå till en tredjedel i mängd av det malda köttet

Mild leverbiff med stuvade morötter

Tillsätt mjölken blandad med vetemjölet och rör om under tiden stuvningen kokar upp. 100 g kalvlever eller ungnötslever. 2 dl mjölk

Mild leverbiff med stuvade morötter

Tillsätt mjölken blandad med vetemjölet och rör om under tiden stuvningen kokar upp. 100 g kalvlever eller ungnötslever. 2 dl mjölk

Hemlagad leverpastej

Hacka lever, späck, sill, lök och äpple i en köttkvarn Smält smöret tillsätt mjöl och späd med mjölk och låt koka upp

Kalvrulader provencale

Skör brödskivan i tärningar och lägg det i blöt i mjölken. 2 msk ljummen mjölk. 100 g kalvlever. Stek levern i 1 msk smör tills genomstekt och skär den sedan i tärningar