KALVSTEK MED PORTVINSSÅS. till kalvsteken. 800 g benfri kalvstek. 70° är köttet rosa och när den visar. Stek i mitten av ugnen i 175° 1 - 1 1/4 timme för rosastekt kött och ca 1½ timme för genomstekt. 800 g benfri kalvstek
Servera kalvsteken med tonfiskkräm, potatissallad, färska rädisor och citronklyftor. När köttermometern visar cirka 62 grader är steken rosa inuti, vid 70 grader är den genomstekt
Då är de perfekt rosa och fina och redo att serveras med några väl valda tillbehör. Här serveras den underbart möra kalvsteken i vackra trekanter med potatisgratäng, gärna tillagad i portionskokotter och en ljuvligt god sås med trattkantareller och sherry samt gröna bönor, haricots verts
Putsa kalvsteken från eventuella hinnor. Ugnsstek steken till den har en innertemperatur av 65 grader för ett saftigt rosa kött. 1 kg kalvstek, benfri , gärna i nät
För entrecôte tycker jag att 55-57 grader är en bra innertemperatur om man vill ha köttet rosa och fint. Jag tar alltid ut kalvsteken när termometern visar 55-56 grader för att det inte ska blir för överstekt
En riktigt god, saftig och vitlöksdoftande kalvstek avnjöt vi i söndags. Du kan servera kalvsteken på ett klassiskt sätt med kokt potatis och gräddsås eller med ugnstekt potatis och beasås
Köttet blir mört och saftigt och vackert rosa innanför den fina stekytan. Senast när vi hade gäster gjorde vi kalvstek, eftersom vi hittade fin kalvstek till bra pris i affären