Koka upp lingon och vatten i en gryta. De kan ätas som de är eller med vispad grädde, glass etc. Däremot fick jag och mannen för oss att de skulle bli sååååå trötta och somna såååå tidigt igår
Potatisbullar lagas ofta med överblivet potatismos, men jag tycker att det kan vara svårt att få rätt konsistens på bullarna omman använder slätt mos, så jag föredrar att göra mina potatisbullar på kokt potatis istället (jag vill nämligen ha lite potatisbitar i mina bullar)
Mankan klara sig utan kornmjöl, det är inget måste för smaken, men mankan inte klara sig utan vetemjölet - utan vetemjöl är det svårt att få palten att hänga ihop (sägs det - jag har inte kollat om det stämmer)
Med två små här hemma och allt annat som livet innefattar finns inte tiden att stå i köket lika mycket somman gjorde när man var föräldraledig men det är fortfarande lika kul och snart kanske det blir mer tid till det vem vet
Så då kanman stå ut med att leva på korv, frysta pajer och burksoppa några dagar. För er som följer mig via Facebook har ju kunnat läsa att det inte lagats så mycket i vårt lilla kök denna veckan då vi koncentrerat oss på att fixa i lyan
Grytor med kantareller blir allra godast omman först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskankokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
Och vem säger att man inte kan äta husmanskostomman ska gå ner i vikt. Det är många här ute som har som nyårslöfte att äta bättre, lättare och kanske gå ner i vikt
Det finns hur mycket mat som helst sommankan slänga ihop för en billig peng, det gäller bara att ha lite fantasi i köket, vilket dock kanske inte alltid är det lättaste
Du kan smaksätta potatisbullarna om du vill, förslag på lika smaksättningar. Mosa sedan potatisarna efter önskemål, vill du ha potatisbullarna helt släta använder du en potatispress, vill du ha lite bitar i kan du mosa dem med en elvisp