Kanderadeapelsinskal (valfritt). Riv skalet från i apelsin. Sprid försiktigt ut skalen på ett bakplåtspapper, försök separera dem så gott det går utan att bränna fingrarna
Skär sedan apelsinskalet i långa strimlor. Dela apelsinen på mitten och pressa ut mesta möjliga saft. Ta upp skalen ur sockerlagen och lägg dem i påsen
Jag hade turen att hitta jättefina kanderadeapelsinskal och citronskal utan en massa tillsatser på. De innehåller enbart apelsin/citronskal och majssirap, till skillnad mot vanliga som innehåller både färgämnen, konserveringsämnen, stabiliseringsämnen och sulfit
Då gjorde jag den som en efterrätt med kanderade valnötter men har man ont om tid, redan är sockerstinn nog eller helt enkelt föredrar dem naturella så går det lika bra
kanderadeapelsinskal, i bitar. apelsin, zest. Degen skall vara elastisk. Du skall ha en elastisk deg. Låt allt jäsa i en timme i rumstemperatur (degen skall ha dubblerat i volym)
Till dessert gjorde jag Sofies härliga limeyoghurt med kanderade nötter som jag skrev om i lördags. Och Björn, det gick alldeles utmärkt med lime i stället för apelsin
Jag dekorerade kakan med kanderade morotsstrimlor som jag gjorde genom att skära smala morotsstrimlor med potatisskalaren som jag sen stekte med lite sirap
Lägg det kanderadeapelsinhacket på ett hushållspapper så att det får torka lite. Skala av det yttersta skalet från en apelsin och finhacka Bara det brandgula, inget vitt