ev kanderade valnötter. ) som var mitt favoritbidrag på förnyår för de här ingefärskokta päronen som Minna serverade med en kokosmousse var himmelskt goda
banan, fläder, hallon, lavendel, melon, mocca, persica, päron, rabarber, smultron, svart vinbär, viol, cocosSen beställde jag även 100g kanderade violblad (man får själv beställa mängden man vill ha, alltså köpa i lösvikt)Sen även lavendelvatten
Fyllig, torr, smakintensiv, mycket frisk, simmig fruktighet, vita russin, kanderade apelsinskal, lång rik eftersmak med tydlig skalbitterhit och pepprighet
Smaken på sufflén är otroligt välbalanserad och den är gudomlig att äta med sötsyrlig rödlöksrelish, pocherade päron, krispiga grönkålschips och kanderade valnötter
Bönsallad med bulgur, pickat päron och kanderade nötter. I Sverige äter vi runt 60 kilo kött per person om året, vilket motsvarar cirka 13 KILO mer än för 25 år sedan
Medelstor doft av inlagda päron, vita persikor, citron, vita blommor och någon brödighet. Ganska lätt, mycket frisk, mogen frukt och tydlig päronkaraktär
Den ska toppas med kanderade violer eller flagad mandel, men det är väldigt gott även utan detta. Jag gillar inkokta päron, men i år hade jag helt glömt bort denna enkla och god dessert
kanderade violer. Skala päronen och skär bort blomfästet och skrapa skaften vita. Häll sedan den varma såsen ovanpå och dekorera med de kanderade violerna
Toppa med briost och de kanderade nötterna. Fördela tomater, gurka, lök och päron på bladen. Mammas sallad med brieost och limekanderade nötter, v 1. 03/4 dl honungsaft och skal från 1 limenågra kvistar färsk rosmarin1 dl skalade valnötterbrieost i bitarblandade gröna salladsbladtomater i klyftorgurka i strimlorshalottenlök, finhackadpäron i smala klyftorvinägrett med olivolja, vit balsamvinäger, italiensk salladskrydda, salt och pepparRosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. Mammas sallad med brieost och limekanderade nötter, v 2. 03/4 dl honungsaft och skal från 1 limenågra kvistar färsk rosmarin1 dl skalade pecannötterbrieost i bitarblandade gröna salladsbladskivade rädisorskivor av bleksellerishalottenlök, finhackadpäron i smala klyftorvinägrett med olivolja, vit balsamvinäger, italiensk salladskrydda, salt och pepparGör som ovan
Lägg på päronklyftor, skivor av serreristjälk, bitar av gorgonzola och pancetta. Sallad med pancetta, päron, gorgonzola och kanderade valnötter, 2 port. 1 rejält päron. Sallad med pancetta, päron, gorgonzola och kanderade valnötter, 2 port. 1 rejält päron