1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev. 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner
Köttbullar med svampsås. 500 gram nötfärs. 1 finhackad gul lök. 1 ägg. hackad färsk persilja. ½ - 1 msk chiliflakes (tänk på att det blir väldigt starkt med den större mängden
Svampsåsen är inspirerad av en kantarellsås vi fick på nyår men då jag inte hittade några kantareller i affären valde jag champinjoner och gjorde lite andra små justeringar
Jag använde kantareller som ju aldrig är fel. 400-500 gram svamp (jag använde kantareller). Använd den svamp du gillar bäst eller är i säsong till denna rätt
Idag blir det ett tips på god helgmat, fläskfilé i kombination med kantareller är aldrig fel. 250 g svamp (kantareller eller champinjoner). 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 250 g svamp (kantareller eller champinjoner)
300 g färsk svamp (kantareller eller karljoansvamp). Pastasås300 g färsk svamp (kantareller eller karljoansvamp) 1 gul lök smör till stekning 5 dl vispgrädde 100 g parmesanost salt och nymalen svartpeppar
Börja med att skära ett snitt i kycklingen och kläm in en stor bit ädelost. Krydda med salt, kycklingkrydda och paprikapulver och linda sedan in varje kyckling i bacon
Häll av pastavattnet, häll svampsåsen över pastan, och blanda försiktigt i rödbetorna. Idag tänkte jag dela med mig av ett otroligt gott recept på en pasta med svart trumpetsvamp, kantareller, getost och ugnsrostade rödbetor