Idag bjuder jag på en riktigt god kantarellpaj toppad med smakrik Västerbottenost. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och strö över lite riven Västerbottenost
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
175 gr riven västerbottenost eller stark svecia. 175 gr riven västerbottenost eller stark svecia. Vi plockar en hel del svamp, både Karl-Johan och vanliga kantareller
Nu hade jag ingen Västerbottenost hemma så det är ju helgerån att ens kalla pajen för Västerbottenpaj längre så därför blev det kort och gott en kantarell- // skinkpaj i stället
150 g riven västerbottenost. Pajskal. Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter