Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform. Slå lite vatten i botten på ugnsformen så det inte blir att osa bränt under tillagningen
Lägg sedan i en långpanna & in i ugnen på 175 grader (varmluft) Häll lite köttbuljong i botten på långpannan så den håller sej fuktig & fin under tillagningen
Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°. Gör så här. Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén
Något jag tycker är bland det godaste som finns är helstekt fläskkarré. Sätt ugnen på 160 grader. Ställ in i mitten av ugnen tills köttet har en kärntemperatur på 75 grader
Ställ in den i nedre delen av ugnen, med stektermometer i tjockaste delen. Ugnsstekt, rödvinsmarinerad fläskkarré 1,5 kg fläskkarré med ben 3 dl rödvin 4 vitlöksklyftor, krossade salt och nymald vitpeppar olivolja Lägg karrén i dubbla plastpåsar. Värm ugnen till 200 grader
Sätt ugnen på 225°C. Sätt in i karrén i ugn i ca 10 minuter, sänk sedan värmen till 150°C. Gnugga in karrén i olja och krydda sen med salt, grovt repade örtkvistar och svartpeppar
Sätt ugnen på 225°C. Sätt in i karrén i ugn i ca 10 minuter, sänk sedan värmen till 150°C. 1. Gnugga in karrén i olja och krydda sen med salt, grovt repade örtkvistar och svartpeppar
Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen