Skiva lök och svamp, fräs i olja tillsammans medvitlök. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling
Älskar kinamat och den här blir inte alls dum. I med köttet, löken och grönsakerna i djup stekpanna och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biffmed bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Kinamat har ofta ett väldigt högt innehåll glutamat. Hetta upp wokpannan och när smöret doftar "kola" är det dags att bryna den strimlade biffen snabbt, när biffen har brynts någon minuter lägger du på den gula löken utan att du rört köttet, sänk värmen och efter ytterligare en minut så kan du nu röra om och blanda köttet medlöken
När kinamat smakar precis som det ska smaka. Hett upp stekpannan med ojla och fräs lite av kötet i taget (det blir lätt kokt om du fräser allt på en gång)
Kinamat tycker jag alltid är gott gör det allt för sällan hemma i mitt kök men i lördags slog vi på stort och gjorde denna kinesiska rätt som är försvenskad så vi ska kunna äta utan att det blir allt för stark men det var hett ändå