Sen kom farbror M ut och vi åt grillat, det blev minisouvlaki M&M åt med god aptit… Millian gillar verkligen fetaost, fick ta bort den efter ett tag annars hade han ätit upp allt
1Ev lite Ädelost el fetaost. 18 mellanstora potatisar, fast sort Flingsalt 2 msk olivolja ½ tsk torkade franska örter CItronpeppar el svartpeppar Ev lite Ädelost el fetaostSättugnen på 200 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 min tills de är gyllenbruna och genomgräddade
Servera kycklingen med grönsakerna och ugnstektklyftpotatis. Tillsätt smulad fetaost. Skär en skåra i varje kycklingfilé och fyll den med fetaost röran
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form och klicka över fetaoströran. Servera den fetaostgartinerade fläskfilén med klyftpotatis och tomatsallad
Servera med hemmagjord klyftpotatis och en god sallad. Stek dessa så att de får en yta, krydda efter smak (jag använder kycklingkrydda), lägg de sedan i en ugnsfast form
Klyftpotatis. Biffarna serveras med ugnsbakade potatisklyftor och tsatsiki. Blanda färsen med ägg, smulad fetaost och hackade oliver till en smidig smet
Klyftpotatisen blev väldigt god när den fick stå i ugnen med balsamvinäger på. Det skulle vara fetaost på potatisen när man serverade den, men det är alltid något som jag glömmer… idag var det fetaosten
Hacka grönsakerna till salladen och tillsätt fetaosten. Sätt ugnen på 200 grader och lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. När osten har smällt och allt har blandats ihop, häll såsen över kycklingen och tillaga i ugnen i 1,5 timme. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 35-40 min. 220 g fetaost i havssalt. Klyftpotatis900 g delikatesspotatis 8 msk smör 3 krm flingsalt 3 krm rosmarin. Grönsallad1 halvt salladshuvud 1 halv gurka 4 tomater 220 g fetaost i havssalt
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)