Koka majrovorna i saltat vatten med lite pressad citron i. Koka dem så de är lite al dente för att inte mjukna alltför mycket när de sedan ska glaceras
Koka under tiden skivor eller klyftor av majrovan mjuka i saltat vatten. Dagens recept är gjort med mild purjolök och med kokt majrova till istället för potatis, det blir väldigt gott
Koka ihop övriga ingredienser. Picklade majrovormajrovor2 dl ättika2 dl socker (jag använda muscavado för jag hade inget annat hemma)3 dl vattenkanelstånglagerbladpepparkornRensa majrovorna och skär i kvartar, koka så de är lite crunchiga
Tillsätt därefter 2–3 msk vattenoch låt det koka in helt, tills majrovorna ärnätt och jämnt mjuka. Blötlägg murklorna i ljummet vatten i 2 timmar,skölj noga bort sand och annat ochpressa varsamt ur vattnet
Du kan kokamajrovan och njuta av den med en stor klick smör och salt, men också skiva den riktigt tunt och ha den som sallad med en dressing på citron, olja och färska örter