Koka majrova recept

Majrovor med dillsmör

Majrovor med dillsmör

Förra helgen lagade jag supergod risotto med rostad paprika i och kokade majrovor till och serverade med dillsmör
Stekt majrova och linser

Stekt majrova och linser

Säg är det inte dags för ett återupplivande av majrovans storhetstid nu då. Majrovan är ganska mild i smaken och gör sig både rå som kokt eller stekt
Sura majrovor

Sura majrovor

När ni gjort detta så låt det koka i ytterligare 20 – 25 minuter så allt smälter samman i en oförglömlig resonans av ljuvlig smak av mat
Glacerade majrovor

Glacerade majrovor

Koka majrovorna i saltat vatten med lite pressad citron i. Koka dem så de är lite al dente för att inte mjukna alltför mycket när de sedan ska glaceras
Från majrova till häggmispel.

Från majrova till häggmispel.

Majrova - supergoda att koka och äta med smör och flingsalt. Från majrova till häggmispel. Jag har till exempel stiftat en ny grönsaksbekant - majrova
Rödbetor och majrova i stekpannan

Rödbetor och majrova i stekpannan

Vid tillfälle blötlägger jag även kidneybönor eller borlottibönor och kokar för att antingen frysa i portionsvis eller laga större mängd mat
Stekt lammfilé med rosmarin, murklor och majrovor

Stekt lammfilé med rosmarin, murklor och majrovor

Tillsätt därefter 2–3 msk vattenoch låt det koka in helt, tills majrovorna ärnätt och jämnt mjuka. Blötlägg murklorna i ljummet vatten i 2 timmar,skölj noga bort sand och annat ochpressa varsamt ur vattnet
Timjankotletter med rostade majrovor

Timjankotletter med rostade majrovor

Häll på vin och grädde och låt koka i några minuter. I helgen har vi testat ytterligare några av rätterna från Linas matkasse