Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Halvtina torsken i kylen. Tillsätt de frysta ärterna till riset när det återstår 3 minuter av koktiden. 1 st torsk. 1 st torsk 400 g salt peppar 3 dl matlagningsgrädde 2 msk senap 2 tsk majsstärkelse 2 msk gräslök skivad 1 msk hackad persilja Garnera med
Koktiden beror på hur tinad fisken är, så man får pröva sig fram lite. Det blev en rätt som vi åt ganska regelbundet när jag bodde hemma, men som jag aldrig har gjort själv (så det var ett tag sedan) - kokt torsk med citronsås och kokt potatis
Tillsätt dem till gulbetorna de sista minuterna av koktiden. Ångkokad torsk, det låter verkligen skittrist, men vi gillar att ångkoka saker så när vi såg det här receptet i LagaLätt så var det klart att vi skulle testa
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Risotton görs på samma sätt som när man använder ris, koktiden blir dock lite kortare. Smörstekt torsk med knaperstekt bacon, kantareller och en krämig risotto gjord på korn istället för ris
Lyft av locket i slutet av koktiden och låt all vätska koka in. Och så helt kallt över till dagens middag som bestod av stekt torsk med brässerad fänkål
Tänk på att anpassa koktiden efter grönsakerna du väljer bara. torsk). torsk). Nej, någon vidare vår har det inte kommit till Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag mig med soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
Vänd då i dom i slutet av koktiden. 4 portioner 600 g fiskfilé (torsk, laxfilé, gös eller kolja funkar jättebra. Jag tog torskfilé) 1 st lime 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1-3 st färska chili (justera hetta efter smak eller uteslut chilin) 1 röd paprika 1 grön paprika 2 msk tomatpuré 400 g krossad tomat 400 g kokosmjölk 2 tsk spiskummin 2 tsk chili- eller paprikapulver 1 liten knippe finhackad färsk koriander Salt & peppar Olja till stekning Garnering (valfritt)