) Det är samma recept på kolasås som jag la upp igår (till jordgubbsswissen). Men eftersom den oftast äts tillsammans med enbart glass så tyckte jag att den förtjänade att nämnas en gång till
Koka samman allt utom persikor & glass. Servera med glass. vaniljglass. Såsen ska tjockna lite. Värm sedan persikorna i såsen tillsammans med lite av spadet
Här kommer recept på världens enklaste hemlagade glass och kolasås. Kolasås. Du behöver endast två ingredienser för att göra glassen och ingen glassmaskin behövs
Kolasåsen Smält socker i en panna till en bubblig smet. Till den gjorde jag hemlagad glass i min nyinköpta glassmaskin, vi kommer nog aldrig mer äta köpeglass efter att ha provat egengjord glass
Alla ugnar är olika men kör den inte för länge så den blir torr, dock gör inte det något om det nu skulle bli så eftersom glassen och kolasåsen väger upp det men ha i åtanke att kakan går efter lite när du tar ut den så den sätter sig nog när den kallnat av
Många skriver att det är en fantastisk, underbar, super god kolakräm som kan användas till glassen,. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk
Att äta den som den är, till glass, till bär, rabarberkompott, chokladkaka. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta