Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenseradmjölk. Kondenserad, sötad mjölk finns på konservburk bland bakgrejerna
I receptet har jag använt karamelliserad mjölk, dvs den som är färdig kolasås. Den här kladdkakan är en ljusare variant med kolasmak tack vare kondenseradmjölk
Servera i strut eller bägare och det kan även vara gott med lite choklad- eller kolasås till. Vispa grädden fluffigt i en bunke och häll i den kondenserademjölken och vaniljsockret
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar ). Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen
Kolasåsen har jag gjort av kondenseradmjölk, men du kan använda vanlig kolasås som finns i butiken. Det här är ett recept på en äppelkaka med färskost och kolasås
Kolasås1 förp kondenseradmjölk sötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
Kolasås1 förp kondenseradmjölk sötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
- Ha i smöret och mjölken. Ha kvar mjölken i konservburken. 100g smör2st ägg2dl socker3dl mjöl2tsk bakpulver2tsk vaniljsocker1 vaniljstång1dl mjölkKondenseradmjölk (sötad) - Smält smöret. Kondenserademjölken ska sjuda på svag värme i ca 2-3 timmar. 1dl mjölk
Sedan fyllde jag dem med en ljuvlig kolasås som är kokt kondenseradmjölk. Tidigare har jag alltid kokat den kondenserademjölken själv men nu finns det ju färdig att köpa och den heter då karamelliserad mjölk
Vispa färskosten mjuk tillsammans med den kondenserademjölken. Och den var dessutom väldigt enkel att göra då jag körde på både färdiga marängbottnar och kolasås