Krydda kotletterna och stek i olja tillsammans med ett tiotal salviablad. En lugn familjemåltid bestående av en t-bone av kalv som serverades med trattkantareller och polenta
Kor producerar mjölk efter att dom fått en kalv och oftast blir kossan våldtagen av ett järnrör, eftersom det går fortare än att para alla kossor med tjurar
kalv eller gris. Lägg ner kotletterna i såsen och låt dem puttra några minuter. Stek kotletterna i smör i en stekpanna, 2-3 min/sida. 4 kotletter av lamm
Stek kotletterna på hög värme med några vitlöslsyftor och rosmarin i stekpannan. ca 2 kotletter per person. Stekpannan med kotletterna kan därför med fördel sättas in i ugnen på ca 100-150 grader för att gå färdigt. ca 2,5 dl ox, kalv eller lammfond. ca 2 kotletter per person. ca 2,5 dl ox, kalv eller lammfond
t ex benfri karré eller kotlett. Skär köttet i små bitar, stek köttet i olja i en het gryta. Tillsätt strimlad gul lök och skivade champinjoner mot slutet av stekningen
Äta olika delar av djuret - inte bara filé och kotlett exempelvis. Det finns säsonger även för kött - exempelvis är hösten den naturliga säsongen för lamm och även förstås för vilt, liksom senvåren är säsong för kalv
Serveras till fläskfilé, kotlett, raguer, ris, spaghetti m. höns eller kokt kalv och lammbringa. till feta fläskrätter) samt till tournedos, kotletter m
Jag köper oftast fläskschnitzlar men finns det kalv i affären väljer jag givetvis det. -)Ingredienser till 4 portioner1 kg hel benfri kotlett Paneringmjöl4 äggsalt och pepparströbrödAnsjovissmör75 g smör65 g ansjovis + lite av spadet1/2 dl hackad kaprissaltBlanda rumsvarmt smör, hackad ansjovis, hackad kapris och smaka av med lite salt. Skär 4 st 3 cm tjocka kotletter och banka ut dem till tunna fina schnitzlar. 1 kg hel benfri kotlett Paneringmjöl
Lägg kotletterna i såsen och låt dem puttra några minuter. 4 fläskkotletter (går bra med lamm eller kalv också)smörsaltsvartpeppar2 vitlöksklyftor1 msk vetemjöl1 dl vatten2 dl grädde1 köttbuljongtärning3 kvistar färsk rosmarin1 msk balsamvinäger1,5 dl russin1,5 dl skalad mandelSkala och hacka vitlöken och fräs den i smör. Stek kotletterna i smör i en stekpanna i 2-3 minuter per sida. 4 fläskkotletter