Vispa tillsammans fonden med vispgrädde och vittvin. Servera den mjuka och aningens heta kräftsoppan till en riesling och en skiva bröd så kommer du inte ångra dig, jag lovar
4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vittvin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
I med kräftskal, vin, vatten och buljongtärningar. 3 dl vittvin. 3 dl vittvin. Mmmmmm, så gott. Morötter och rotselleri är ju inte så LCHF-vänligt, men de silar man ju bort
Ta i tomatpurén och saffran, låt rosta någon minut och tillsätt vittvin. kräftsoppa,. 6 portioner1 gul lök1 morot1 palsternacka50g smörskal från 1kg kräftor75g tomatpuré1 pkt saffran2dl vittvin 1L vatten5dl grädde2 msk saltvitpeppar1 purjolök
Tillsätt kräftskal, vin, vatten, buljongtärningar. Jag visste inte om jag skulle bli bjuden på kräftskiva och köpte därför ett paket kräftor i augusti, efterblivit bjuden samt ätit mer än ett kilo av de röda krypen har mina kräftor legat orörda i frysen fram till för någon vecka sedan då jag bestämde mig att laga kräftsoppa
Slå på vinet, koka upp och slå på vatten och grädde. 1 dl vittvin. 1 dl vittvin. Ta hand om dina skaldjursskal och gör en god soppa, den tar några timmar att bli klar men sköter sig mer eller mindre själv
Fräs hackad lök och morot i smöret och tillsätt sedan skalen, buljongen, tomatpuré, vatten och vin. Koka upp kräftsoppan med grädde och smaka av med pepparn