Kräftsoppa vitt vin recept

Kräftsoppa

Kräftsoppa

Rör ner mjölet och späd med fiskbuljongen, vinet och hummerfonden. Här kommer ett jättegott recept på kräftsoppa som jag fått av min mamma nyligen
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Vispa tillsammans fonden med vispgrädde och vittvin. Servera den mjuka och aningens heta kräftsoppan till en riesling och en skiva bröd så kommer du inte ångra dig, jag lovar
Kräftsoppa med sting

Kräftsoppa med sting

Häll på hälften av vattnet, allt vin, hummerfond, tomatpuré och buljongtärning. 2 dl vittvin. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull
Ljuvlig Kräftsoppa

Ljuvlig Kräftsoppa

Tillsätt kräftskalen, vin, vatten och buljongtärning. 3 dl vittvin. Tina kräftorna. Skala dem och tag bort tarmen
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Vispa tillsammans fonden med vispgrädde och vittvin. Jag brukar tänka på det receptet när jag lagar denna kräftsoppa
Kräftsoppa

Kräftsoppa

4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vittvin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Försök att alltid få med syra i maten och i detta fallet använder jag vittvin som reducerat bidrar till både syra och sötma
Kräftsoppa med västerbottensflarn

Kräftsoppa med västerbottensflarn

I med kräftskal, vin, vatten och buljongtärningar. 3 dl vittvin. 3 dl vittvin. Mmmmmm, så gott. Morötter och rotselleri är ju inte så LCHF-vänligt, men de silar man ju bort
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Ta i tomatpurén och saffran, låt rosta någon minut och tillsätt vittvin. kräftsoppa,. 6 portioner1 gul lök1 morot1 palsternacka50g smörskal från 1kg kräftor75g tomatpuré1 pkt saffran2dl vittvin 1L vatten5dl grädde2 msk saltvitpeppar1 purjolök
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Tillsätt kräftskal, vin, vatten, buljongtärningar. Jag visste inte om jag skulle bli bjuden på kräftskiva och köpte därför ett paket kräftor i augusti, efterblivit bjuden samt ätit mer än ett kilo av de röda krypen har mina kräftor legat orörda i frysen fram till för någon vecka sedan då jag bestämde mig att laga kräftsoppa

ÖVERBAKAD KRÄFTSOPPA MED SAFFRAN

Överbakad kräftsoppa med saffran. Tillsätt grädde och vin och låt koka en stund. 2 dl vittvin. Hej då var det den 4 januari och dessutom onsdag
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Fräs hackad lök och morot i smöret och tillsätt sedan skalen, buljongen, tomatpuré, vatten och vin. Koka upp kräftsoppan med grädde och smaka av med pepparn
festlig kräftsoppa med bruschetta

festlig kräftsoppa med bruschetta

Häll på 2 msk hummerfond, 3 dl matgrädde och 2 dl vitt tort vin eller matvin. 2 dl vitt tort vin eller matvin
Krämig kräftsoppa

Krämig kräftsoppa

Tillsätt vin, crème fraiche, ost och dill. Till förrätt på nyår åt vi en krämig och god kräftsoppa som är superenkel att göra och ger rikligt med smak
Per Morbergs kräftsoppa

Per Morbergs kräftsoppa

1 kg kräftor 1 morot 50 g rotselleri 1 gul lök 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 msk paprikapulver 0,5 krm cayennepeppar 1 lagerblad 3 dl vittvin (torrt) 1 l fiskbuljong 3 dl vispgrädde några kapsyler vardera av konjak och portvin salt peppar
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Droppa omväxlande ner vinägern och oljan under tiden du mixar. I med kräftskal, vin, vatten och buljongtärningar