Stekt kycklingfilé. Ställ gärna potatisklyftorna med lite mellanrum och med yttersidan nedåt. 4 kycklingfiléer, gärna majskycklingbröst med skinn. vänd kycklingfiléerna i 1 msk olivolja, rosmarin, salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna på skinnsidan först i 2-3 minuter så att de får färg
Tvätta potatisarna och skär dem sidan i skivor som stripes. Jag delade mina ganska stora potatisar på 4 och skar sedan längsmed så det blev långsmala stripes
Ta ut formen ur ugnen och lägg kycklingfiléerna ovanpå potatisklyftorna. Bryn kycklingfiléerna runt omkring så de får fin färg, krydda dem med salt och peppar
Härligt saffrans- och nejlikaris serverat tillsamamns med kycklingfilé. Ringla över lite olja och blanda runt så att potatisklyftorna blandas med oljan
Servera med en klick creme fraiche och med valfritt tillbehör - Jag gjorde ugnsstekta potatisklyftor, rullad i flytande smör/rapsolja, vitpepper och flingsalt