1 gul lök15 cm zucchini15 cm purjolök2 morötter8 potatisar2 kycklingfilé1 broccolihuvud2 kycklingbuljongtärningar1 krm gurkmeja0,5-1 msk curry1 msk vetemjöl5 dl matlagningsgrädde2 st vitlöksklyftorkoriander om man gillar detsaltvitpepparca 1,2 liter vattenSå här gör du
4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Toppa soppan med strimlad salladslök, krispigt kycklingskinn och koriander. Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. 1 knippe koriander. 1 knippe koriander
Lägg i buljongtärningen och cayennepeppar, grön curry, koriander och socker (nam pla). 1 tsk koriander (konserverad på burk). 1 tsk koriander (konserverad på burk)
4 300 g kycklingfilé 1 msk olivolja 2 msk riven ingefära 1 hönsbuljongtärning (1 tärning = 2 msk kycklingfond) 3/4 dl basmatiris 4 dl vatten 500 g djupfrysta wokgrönsaker 400 ml kokosmjölk salt och peppar färsk koriander 1 lime Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Strö över lite grovt hackad persilja eller färsk koriander. bladpersilja eller färsk koriander. Koka upp kycklingbuljongen tillsammans med limebladen och citrongräset, bulta lite på citrongräset så att det spricker innan det läggs i buljongen