Långpannebröd med oliver recept

Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd med havregryn

Ska hinna baka, förbereda Tacogratäng (se gärna föregående inlägg där jag efterlyser ett recept med créme fraiche och svarta oliver), städa lite och så ska vi hinna göra höstfint i trädgården

Långpannebröd och speedad av våren!

Åt sedan lunch med Caroline som jobbar i närheten. Även Oliver fick lite vårfina kläder. Tidigare i veckan bakade jag detta otroligt saftiga och goda Långpannebröd
Focaccia med oliver & rödlök

Focaccia med oliver & rödlök

Focaccia även kallat långpannebröd, den här varianten passar bra så här i sommartider då den är ganska salt
Morotslimpa med havre

Morotslimpa med havre

Denna gången blev det inte långpannebröd utan en Morotslimpa med havregryn i. När jag och Oliver är lediga mitt i veckan passar vi på att baka bröd
Potatisgratäng med parmesan

Potatisgratäng med parmesan

Långpannebrödmedoliver, ost och parmesan. Sedan stekte jag det i massor med smör. Jag skär alltid med vanlig kniv för jag föredrar dom lite maffigare
Morotslimpa med havre

Morotslimpa med havre

Denna gången blev det inte långpannebröd utan en Morotslimpa med havregryn i. När jag och Oliver är lediga mitt i veckan passar vi på att baka bröd
Frukost i bistron

Frukost i bistron

Denna gång blev det dock en annan återkommande favorit hos oss, långpannebröd. kan även smaksättas med vitlök, någon örtkrydda, soltorkade tomater eller oliver

Långpannebröd med oliver, ost och parmesan

Grunddegen är mitt långpannebröd som jag ”twistat” till med lite oliver, riven ost och parmesan. Du kan också ”hotta” till det som jag gjort medoliver, parmesan och riven ost

Focaccia med oliver och rosmarin

Rengör bunken och olja in den rejält med lite av olivoljan. Fördela kalamatioliverna över hela och tryck ner dem rejält, de ska sitta fast

Focaccia/Långpannebröd – dinkel

Jämna till med mjölad hand eller degskrapa. Jag gjorde långpannebrödet och det blev mycket gott. Pensla med olja eller vatten efter jästidens slut

Långpannebröd

för mycket värme, så täck över med bakplåtspapper. Strö ut delade och urkärnade oliver, samt. 1 Blanda den ljumna mjölken med jäst och socker. 4 Ta i saltet som sista ingrediens och fortsätt med kraftig omrörning med. 9 Pensla med vatten samt strö över flingsalt och orégano. 100 g oliver