Pensla med lite smör före första laggen. Oj, vad den här helgen försvann snabbt. Som vanligt en massa mys och god mat, men också en del fixande här hemma och familjegympa på Frikis med lilltjejen
Pensla laggen med matfett till första våfflan. Nilla's Kitchen. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt. Det är ju våffeldagen nästa vecka och vi tjuvstartade redan idag med lite härligt tjocka belgiska våfflor, man glömmer bort hur gott det är tillsammans med grädde och jordgubbssylt
Jag fick ut 8 laggar på den här satsen. Häll i smeten, ca 3/4 dl per lagg, och grädda. Idag sprider sig våffeloset över hela vårt avlånga land, det är stora våffeldagen
Smält ghee eller kokosolja i stekpanna och klicka ut smet, ca 4 plättar per lagg. Ursprungsreceptet, som jag tog mig friheten att ändra lite på till receptet nedan i min stil, hittades på den inspirerande bloggen 56kilo, kolla gärna också det receptet här
Har du ett nonstick våffeljärn så behöver du ej smörja laggen. 13 msk smör att smörja laggen medBlanda vetemjöl, havregryn och vatten till en jämn smet
Hetta upp lagg eller stekpanna. Pannkakor brukar vara tacksamt att steka, för finns det någon som inte gillar pannkakor, och dessutom passar de som såväl förrätt, varmrätt som dessert