Lägg på laxen, salta och peppra. Blanda grädde, rosmarin och saffran. Häll det över laxen. 500 g laxfilé. ½ pkt saffran 0,25 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g laxfilé 3 morötter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 tsk hackad färsk rosmarin ½ pkt saffran 0,25 g
skinn ifrån laxfilén och skär den i kuber. Värm grädde och saffran i en kastrull och krydda med S&P. Lägg grönsakerna i en ugnsform och lägg laxkuberna över
Blanda samman grädde och saffran och häll över laxen. Ugnsbakad lax. Skär laxfilén i fyra portionsbitar, om de inte redan är delade, och lägg i en smord ugnsfast form
Lax/räksoppa med saffran. Börja med att hacka fänkål, purjo och vitlök och fräs i lite olivolja, skär laxen i kuber och stek med resten, häll i grädden och kokosmjölken samt saffran och sambal, låt puttra ihop och krydda med dill, basilika och om ni har hummerfond
Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering. 300 g varmrökt lax. 1/2 g saffran