Jag serverade stekt laxfilé till risotton och allt blev mycket gott. Ingredienser sparrisrisotto ca 4 portolivolja1 st bananscharlottenlök1 st vitlöksklyfta4 dl avorioris1½ dl vitt vin8-9 dl hönsbuljong1 pkt fryst sparrisen stor näve riven parmesanost2 msk smörsalt och pepparHacka lökarna och fräs dom i olivoljan i en stekpanna
Servera den stekta laxen med rostad potatis, örtsås och broccoli. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek laxen gyllenbrun på medelhög värme på båda sidor ca 2 min
Stek laxen färdigt i stekpannan, salta och peppra efter behag. Börja med räkröran. Låt räkorna rinna av väl, hacka dom i mindre bitar, spara några till dekoration
Sänk sedan värmen ordentligt och låt dem bli klara i stekpannan medan du gör avokadodippen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxfiléerna ca 2-3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta