Servera lax & sås med ris, frästa sugarsnaps och limeklyftor att pressa över fisken. Servera med (basmati)ris, limeklyftor och snabbfrästa sugarsnaps (eller sockerärtor) , kryddade med lite salt och svartpeppar
Pressa på limen, strö över hackad persilja och smaka av med salt och peppar. En sån här dag passar det bra att värma sig med en Laxgrytamed Thailändska smaker
Skär lax och vit fisk i mindre kuber. ½ lime. Gör gärna en stor laddning av denna och ta med i matlådan. Klicka ner currypasta, sambal oelek, soya, ingefära och saften från limen i smöret och fräs till en gosig smet
Servera laxenmed nykokta risnudlar, koriander och lime. Blanda samman kokosmjölk, vitlök, ingefära, currypasta, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker
Sätt smak på laxenmed teryaki, lime och sesamfrön. Blanda kokosmjölk och citronsaft. Laxmed ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Använder du färdigköpt currypaste är det speciellt bra att komplettera med ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, limeblad och koriander eftersom den ofta har en plattare smakpalett med mer hetta och sälta än aromatiska noter