Den här gången upptäckte jag en mästan tom burk lingonsylt längst bak i kylen. När det nu var så väldigt lite kvar i den så tänkte jag - varför inte testa att baka ett gott bröd med den
Istället för en bulle med smak av kardemumma så kanske du bestämmer dig för att ha lite kakao eller rivet apelsinskal i degen, eller varför inte saffran om du nu vill ha semlor på julbordet
brödet som vi konsumerar här hemma, det är alltifrån halvfrusna bake-off frallor, färskt bröd från bageri, hönököka och annat, knäckebröd och så hembakt bröd som man ju alltid undrar varför man inte gör oftare
Så varför krångla till det när något så enkelt kan bli så gott, men det enda som saknas är punchen. 2 dl fiberberikade havregryn, 5 dl vetemjöl, 1 dl krossade linfrön, 1 dl russin, 1 dl grovhackade hasselnötter, 2 tsk bikarbonat, 1 tsk salt, 4 dl mild yoghurt, 1/2 dl flytande honung, 1/2 dl lingonsylt. 1/2 dl lingonsylt
Fiska upp dem med hålslev och servera med skirat smör och/eller lingonsylt. Så innan jag ger er mina favoritrecept så måste jag berätta varför jag är så förtjust i de här två maträtterna