Kokning av lutfisk i ugn. Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Sjud lutfisken i lättsaltat vatten tills den är mjuk rakt igenom, ca 10–15 minuter. 1 kg urvattnad lutfisk. 1 kg urvattnad lutfisk 2 schalottenlökar 1 msk smör 100 g rökt sidfläsk, tärnat 2 dl frysta ärtor. Lutfisksås 5 dl mjölk 2 kryddpepparkorn 2 kryddnejlikor 2 msk smör 2 msk vetemjöl salt och peppar
Kokning av lutfisk i ugn. Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Fräs djupfrysta små gröna ärter, petits pois, i smör med hackad schalottenlök till lutfisken. Stek lättrimmat sidfläsk precis innan servering och bjud till lutfisken, liksom skirat smör, grovkrossad vitpeppar, kryddpeppar, svartpeppar och nykokt potatis