Häromdagen gjorde jag en skagenröra till förrätt när syrran med familj kom förbi. Jag tipsar om några småknep som jag kryddar upp min skagen med för att få till den lite extra
Stek brödskivorna på en medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Skeda upp skagenröran på franskorna, dekorera sedan med en citronskiva och en dillkvist 700 g rensade räkor
Om man försöker äta mer veganskt eller klimatvänligare är det dock ofta väldigt tråkigt att käka mackor, i alla fall om man försöker äta dem ute på stan
En del andra vegosmör smakar ganska konstgjort – ni vet lite sådär biopopcornsaktigt – av smöraromerna som tillsätts, men med Flora har jag faktiskt inte ens reflekterat över att det inte är vanligt smör på mackan
Räkmackor är så himla gott att äta nu på sommaren. Jag brer på smör och majonäs på mackan och har sedan plocksallad(denna gång blev det isbergsallad) tunnskivad gurka, mediumkokta ägg, tomater, massa räkor och dill samt citron som jag även pressar över räkorna
Lös upp jästen med mjölken. Jag hade sallad, gurka, tomat, räkor, skagenröra, dill och citron. Pensla brödet med mjölk och strö över havregryn och eventuellt pumpafrön
Prova den till en macka medskagenröra på, så ska ni se något som jag tycker är lysande. Ligger nån knapp noslängd före Gambrinus på min personliga lista, också en rasande trevlig pilsner med ett brett trivselspektrum, både till sill, grillat eller som törstsläckare