Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Hemma åt vi dillsås och kokt potatis till, men jag har läst mig till att många serverar skarpsås som tillbehör
Förutom fisk och potatis tänkte jag ha en vitvinssås så förutom att starta potatiskoket så började jag även med såsen som jag ville skulle stå ett tag och “mogna” medan jag tillredde det andra
Servera såsen till makrillen med kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. 2 st makrillfilé. 2 st makrillfilé 4 dl vatten 2 tsk salt 0. 5 st gul lök 1 st lagerblad 2 st dillstjälkar 3 st kryddpepparkorn 1 msk ättiksprit 12% Dillsås
Servera såsen till makrillen med kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. 2 st makrillfilé. 2 st makrillfilé 4 dl vatten 2 tsk salt 0. 5 st gul lök 1 st lagerblad 2 st dillstjälkar 3 st kryddpepparkorn 1 msk ättiksprit 12% Dillsås
Lägg i makrillen i såsen, koka upp. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinn sidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 482 4 st makrillfiléer