med önskade kryddor. Lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper krydda ev. Jag gjorde egna saltade mandlar som tilltugg till helgens drinkar när vi skulle få besök
Med flagad mandel, sesamfrön och riven ost, blev snacks helt plötsligt både goda och nyttiga. Jag använde Storsjö Svart, från Milko, men det fungerar förstås bra med andra smakrika ostar också
En försiktigt julgodistillverkning tar härmed ett sent avstamp i brända mandlar, och äppelringar. Men lite måste man ju se till att hinna med i alla fall
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
Och givetvis går det ju att byta ut eller kompletera mandlarnamed exempelvis cashewnötter. När ugnen är varm hälls vattnet av från mandlarna och de läggs i en ugnsfastform, salta rikligt och vänd runt mandlarna så att de täcks av salt och eventuella andra kryddor
Plocka upp mandeln på ett fat eller fyll upp brända mandlarmedjulkryddor i pappersstrutar. Det viktigaste steget om du vill ha fulländade brända mandlar, är att du måste röra hela tiden men jätteförsiktigt med sockret så att du inte bränner på dig det