Mandlar sirap recept

Minisemlor med mandel

Minisemlor med mandel

1 dl vit sirap. Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan. Blanda till en elastisk deg
Vanilj&mandel proteingranola

Vanilj&mandel proteingranola

1 msk honung eller agave sirap. 20g hackade mandlar. Jag har alltid varit faschinerad över de som äter Start eller andra flingor fulla med raffinerat socker och dåligt fett till frukost
Makalösa Mandel/hallon-bars

Makalösa Mandel/hallon-bars

Och nyttiga är de också, med mandlar, chiafrön och hallon. De går bra att äta som mellanmål, snacks eller efterrätt, det är bara att anpassa agavesirapen efter önskad sötma
Apelsin-, mandel och dadelkaka

Apelsin-, mandel och dadelkaka

Vispa äggulorna med sirap i 8 minuter till en tjock, krämig smet. 100 ml lönnsirap. Så här gör du. Separera äggen
Grovt, glutenfritt nöt- och fruktbröd med berberis, dadlar, mandel, pistaschnötter och durramjöl

Grovt, glutenfritt nöt- och fruktbröd med berberis, dadlar, mandel, pistaschnötter och durramjöl

Lös jästen i det ljumma vattnet, och tillsätt olja, sirap, nyponpulver, frön, bär och nötter. 50 g färsk jäst5 dl knappt ljummet vatten, ca 34 - 35 grader½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja½ dl mörk råsirap - vanlig mörk sirap går också bra2 msk nyponpulver - malt av hela nyponet (köper jag på Bravara eller Immun)1 dl solrosfrön1 dl pumpafrön1 dl torkade berberis1 dl gula russin8 färska, urkärnade och finskurna dadlar1 dl grovhackade, naturella pistaschnötter1 dl oskalad, grovhackad mandel5 dl mörkt bovetemjöl3 dl durramjöl2 dl rårismjöl2 msk husk/malda psylliumskal1½ tsk saltBilder på en del av ingredienserna hittar du här
Skurna pepparkakor med mandel

Skurna pepparkakor med mandel

Rör samman smör, socker, sirap och kryddor. 1 dl ljus sirap. Tillsätt bikarbonat blandat med lite mjöl och mandel
Fudge med salta mandlar

Fudge med salta mandlar

Denna gång använde jag Marabous "Salta mandlar" men det går att använda i princip vilken choklad som helst skulle jag tro
Chokladtårta med kaffesmak och kanderade mandlar

Chokladtårta med kaffesmak och kanderade mandlar

björnbärChokladtårta med kaffesmak och kanderade mandlar – gör så här. 1sirap, ljus. 150 g sötmandel 4 msk sirap, ljus 2 msk strösocker 1 krm salt Chokladfrosting. Koka upp sirap, socker och salt i en kastrull och låt koka ca 2 min
FUDGE MED SALTA MANDLAR

FUDGE MED SALTA MANDLAR

Ni som inte redan har smakat Marabou med salta mandlar MÅSTE GÖRA DET NU. + ev lite extra saltade och sötade mandlar
Mjölkchokadfudge med kanderade mandlar

Mjölkchokadfudge med kanderade mandlar

Socker, grädde och sirap blandas i en kastrull. Du kan egentligen smaksätta fudgen med vad du vill – den här gången blev det mjölkchoklad och kanderade mandlar
Fudge med smak av salta mandlar

Fudge med smak av salta mandlar

Marabous nya choklad med salta mandlar är en av mina absoluta favoriter. salta mandlar. 200 g Marabou salta mandlar. 1 dl ljus sirap. Koka upp grädde, socker och sirap till 120 grader eller gör ett kulprov. | 200 g Marabou salta mandlar. 1 dl ljus sirap
Fransk nougat med mandel

Fransk nougat med mandel

0,75 dl ljus sirap. 0,75 dl ljus sirap. Fransk nougat med mandel. Ingredienser. 2,5 dl strösocker. 0,6 dl vatten
Äppelpaj med mandel och ingefära

Äppelpaj med mandel och ingefära

2 msk ljus sirap. 0,5 dl fint hackade mandlar. 2 msk ljus sirap. 0,5 dl fint hackade mandlar. Så, jag är inte överförtjust i vanlig mördeg om jag ska vara helt ärlig
Dajmkola utan mandel

Dajmkola utan mandel

3 msk ljus sirap. * Koka ihop alla ingredienserna under omrörning på medelvärme i en tjockbottnad kastrull
Lång Hallonsemla

Lång Hallonsemla

5 dl vit sirap. Värm mjölken till 30°. Lägg övriga ingredienser i en degskål och knåda tills degen är elastisk (ca 15 minuter i degblandare – dubbla tiden om du knådar för hand)
Bär och mandelpizza

Bär och mandelpizza

3 msk vit sirap. Smält smöret och tillsätt mjölk. Vätskan får ej vara mer än 37° när du blandar i jästen