Mannerströms strömming recept

Leif Mannerströms senapsill

Leif Mannerströms senapsill

Rör ihop ättikssprit, vatten och salt i en skål eller bunke och vänd ner strömmingen. När strömmingarna är redo att tas upp, gör i ordning en sats hovmästarsås och blanda i filmjölken
Mannerströms surströmmingslåda

Mannerströms surströmmingslåda

Skölj av surströmmingen i kallt vatten. Rensa strömmingen och ta bort ben och ev skinnet. Varva potatis, lök, surströmming, ansjovis och dill i en smord form ca 18x25 cm. 300 g surströmming
Siciliansk strömming

Siciliansk strömming

Dagens sillmiddag är inspirerad av ingen annan än sillälskaren Leif Mannerström och kommer från hans bok "Mannerströms sill och strömming" som ni skymtar på bilden, en bok som vi varmt kan rekommendera om ni också tillhör sillgillarna
Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Häromveckan hade jag nämligen privilegiet att få provsmaka Leif Mannerströms julbord på Viking Lines Cinderella
Kräftströmming eller kräftsill?

Kräftströmming eller kräftsill?

Strömming. Strömming. Ibland säger jag strömming. Nu är det så att jag bor i Skåne och här säger man sill om strömming
Mammas kåldolmar

Mammas kåldolmar

Klassisk husmanskost som (också) skulle fått Mannerström att fälla en tår…Köttfärslimpa, kroppkakor, stekt strömming, dillkött men bäst av allt kåldolmar
Mmmm surströmming!

Mmmm surströmming!

Hade sparat en burk sedan förra året och idag var det dags att prova Mannerströmssurströmming. Åh herre gud vilken god strömming
Sill Provencale

Sill Provencale

eller Strömming Provencale för er som föredrar det namnet, båda går utmärkt för vår del. Medelhavssill eller medelhavsströmming 2 port. / Anki och Håkan Medelhavssill eller medelhavsströmming 2 port 300 g sillfiléer
Stekt sill, med en twist

Stekt sill, med en twist

Det gör att jag egentligen anser att stekt sill, eller strömming som det heter i andra delar av landet, kryddas med salt och vitpeppar, vänds i grahamsmjöl, steks och serveras med potatismos, rårörda lingon och rårivna morötter
Mannerströms surströmmingslåda

Mannerströms surströmmingslåda

Skölj av surströmmingen i kallt vatten. Rensa strömmingen och ta bort ben och ev skinnet. För att undvika en surströmmingsdusch är det bäst är att öppna surströmmingsburken utomhus

Stekt inlagd strömming

Leif Mannerström ur Mannerströms stora kokbok. Lägg strömmingen i en bunke och blanda med marinaden. Ta upp strömmingsfiléerna och vik ihop dem på längden
Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Häromveckan hade jag nämligen privilegiet att få provsmaka Leif Mannerströms julbord på Viking Lines Cinderella

Mannerströmming

Vänd ner strömmingen och se till att marinaden kommer åt överallt. Ta upp och vik ihop strömmingsfiléerna på längden

Intervju med kocken Magnus Johansson

Andra är också kantareller och strömming. Tillsammans med sju kockar publicerar jag  Kockens tips. Här kommer kockarna få fritt spelutrymme och tipsa om vad som helst som rör kockyrket

Mannerströmming

Ur Mannerströms julkokbok. Vänd ner strömmingen och se till att marinaden kommer åt överallt. Ta upp och vik ihop strömmingsfiléerna på längden

Intervju med kocken Magnus Johansson

Andra är också kantareller och strömming. Intervju med kocken Magnus Johansson. 14 augusti, 2013. tags. Hotel Skeppsholmen, Intervju, Kock, Kockens Tips, Magnus Johansson