Nu börjar du förbereda marängen. Vispa äggvitorna i en ren bunke till ett skum, pressa i citronen, tillsätt sockret lite i taget samtidigt som du vispar till en stabil maräng
Den här tårtan gjorde min mamma varje år till skolavslutningen så jag och kompisarna fick börja sommarlovet med att kalasa på glass, maräng, grädde och jordgubbar i sommarsolen - finns det något bättre att göra en solig sommardag
Alla delar till tårtan kan med fördel förberedas ett par dagar innan man ska göra tårtan, men om man inte ska äta den ganska direkt rekommenderar jag att man stryker marängbottnen med smält choklad (på bägge sidorna och runtom) så att den inte smälter
Rör sedan ner Rice Krispies i marängen. Sommartårta. Marängen har en tendens att spricka. Sommartårta. Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas
Maräng. Spritsa sedan ut marängsmeten i långa strängar på bakplåtspapper på en plåt (om man inte har någon spritser går det utmärkt att använda en plastpåse och göra ett litet hål i den)
Lägg ett bakplåspapper på en plåt och bred ut marängen, gärna med lite högre kanter. Vispa grädden och bred ut den över marängen precis innan servering
Nu när hösten och snart vintern är här på allvar tycker jag att det är trevligt att göra en riktigt somrig tårta med jordgubbar, maräng och sockerkaksbotten som är supergod även när det är kallt ute =) Jag odlar ju jordgubbar på balkongen men de här kommer inte därifrån även om man fortfarande kan gå ut och plocka någon enstaka jordgubbe på balkongen, jordgubbar är ju inte lika goda på vintern/hösten men de här var goda och söta
Och det smakade supergott, men problemet var att marängen på tårtbottnarna mjuknar och smälter när man lägger för mycket fyllning mellan och på tårtbottnarna