Skåra någon om du vill med kniven men vänd då de/dessa i mjöl så blir det snyggt. Pensla med vatten (de som INTE är skårade) när de jäst färdigt och garnera om du vill med havregryn eller pensla med ägg så sitter grynen bättre
Sen är jag redo att ta ta tag i dagen, idag hann jag med att baka lite matbröd innan jobbet, två Sverige limpor, kan varmt rekomendera dom så otroligt goda
I originalreceptet, som finns i boken 'Matbröd' av Tulla Grünberger, står det att det ska bli två limpor av receptet, och att de ska bakas ut till avlånga bröd som sedan ska gräddas på en plåt
I originalreceptet, som kommer ifrån boken 'Matbröd' av Tulla Grünberger, står det att brödet ska bli fast och syrligt, men mitt flöt ut och hade inte speciellt mycket syra, så jag antar att jag måste ha gjort något fel
Om fler visste hur enkelt det är att baka matbröd skulle det dofta hembakt i varje trappuppgång. Byt ut den ljusa sirapen mot mörk sirap och smaksätt degen med finstött kummin
Vi valde att göra matbrödet och då behåller man formen på brödet. Recept på surdeg 4,5 dl vatten 7,5 dl vetemjöl 2,5 dl grovt rågmjöl 1/3 pkt jäst 0,5 msk ljus sirap 1,5 msk salt 2 dl vetesurdeg 1,5 dl rågsurdeg Spis kummin och flingsalt Blanda samtliga ingredienser och kör degen på mellan växel i 12 min/ knåda i 20 min
Arla har ett mycket gott grundrecept på matbröd i långpanna som går att variera i det oändliga allt efter vad man är sugen på eller vad det skall serveras till