Glassen vi åt var Arlas Mjukglass. Sen körde jag den i glassmaskinen i ca 40 minuter och serverade den direkt. Mjukglass, lakritsmaräng (hel och smulad) samt lakritssås 3 äggvitor
En blandning av mjukglass och smoothie kanske man kan kalla frusen yoghurt. Väldigt fräscht och lättätet, kan varieras i det oändliga med smaker och toppingar, och kan göras hemma både med eller utan glassmaskin har jag förstått när jag googlat recept
Visst, glassen var lite mellan mjukglass och "vanlig" lite smält glass i konsistensen när den var färdig, men hade man velat ha den mer frusen som vanlig köpeglass hade det räckt med en extra kvart i frysen - det var dock inget vi orkade vänta på, och dessutom älskar jag när glassen är lite mjuk (när jag var liten körde jag alltid glassen i micron)
Det är ingen hemlighet att jag älskar glass, och för ett tag sedan såg jag ett inslag på Facebook om hur man gör chokladsås som stelnar på glassen, precis som chokladdoppad mjukglass
Först avnjöt vi den när den kört en stund i glassmaskinen och då var konsistensen som mjukglass. Nåväl, jag och E köpte en glassmaskin till oss själva i julklapp