Idag vill jag visa ett recept som är en favorit hemma hos mig, som är lika passande till jul som resten av året - choklad-avokadomousse med apelsinskal och dessertolivolja med smak av apelsin
I Spanien kändes det självklart att låta den få smak av sydspaniens soliga apelsiner, genom att smaksätta denna lätta och lättlagade chokladmousse med såväl saft som skal av apelsin
Rör med varsam hand och häll moussen över tårtbotten. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut skinnfria klyftor, lägg dem i en skål och låt dem marinera med lite Grand Marnier
Häll upp moussen i glas eller små skålar och placera kallt några timmar. Riv apelsinens skal fint. Riv den vita chokladen grovt på rivjärn ellermed potatisskalare eller osthyvel och dekoreramoussen med chokladspånen strax före servering
Jag tycker just att citron i tårtor kakor är himla trevligt, eftersom det blir en frisk smak och syran i citrus maskerar dessutom fett och gör att t ex en gräddig mousse eller smörig curd känns lätt och fräsch i smaken
Mycket tårta blev det och här en riktigt maffig chokladtårta med vad jag tror innehöll chokladbottnar, mousse, och chokladganache och ännu mer choklad runtom
Man kan även ha i lite finrivet apelsinskal i blandningen om man gillar sånt. Jag tänkte ju visa er ett skitenkelt recept på chokladmousse med lite topping