Häll över romen, vinet och fruktsodan. Efter IKEA var det bara att åka hem och dona med lite städning, göra sig klar och förbereda välkomstbålen inför Stefan och Maries besök
Mousserandevinterbål. Mousserande fruktdrink med granatäpple. Den här bålen, fylld av friska citrusfrukter och kryddig ingefära, är den självklara fördrinken på vinterfesten
När vi går in i februari är det fortfarande mycket snö ute och vi varvar vinterlekar med sköna stunder inomhus och försöker hålla borta förkylningsbasiluskerna på alla vis
Vid servering blanda i det mousserandeviner så att bålen blir lite festligt bubblande. Blanda flädersaft och rosévin i en stor skål, tillsätt malörtsbrännvinet (gärna hemgjort)
Häll i läsken och det mousserandevinet försiktigt under lätt omrörning. Börja ett dygn innan bålen ska serveras med att frysa in en form till en tredjedel fylld med vatten tills genomfryst
Avsluta med att hälla i det mousserandevinet strax innan bålen serveras. Fyll i så fall glasen med äppeljuice och toppa med mousserandevin strax innan servering
Häll över det mousserandevinet vid servering. Lägg allt i en stor skål och häll över det vita vinet. Välj också ett alkoholfritt mousserandevin ½ liten vattenmelon
Dessutom är den riktigt god att använda tillsammans med mousserandevin i sommarens bästa bål. Lägg ner fläderklasarna i en stor hink och tillsätt socker, vinsyra och skivad citron