Testa med en liten degklump om oljan är varm. Därför så har jag bakat en hel del munkar i år. Börjar det bubbla och degen flyter upp och blir lite brun är det klart
Häll i vetemjölen i ricotta bunken och rör ihop till en små kladdig deg. Dem ska verken knådas eller jäsas utan det är bara till att röra ihop, rulla små bollar och fritera
Därefter blanda alltsammans ordentligt till en jämn och fluffig deg. Blanda socker med kanel och doppa munkarna i blandningen direkt efter friteringen eller bara pudra med florsocker och sedan bara njut, efter en stund, när de har svalnat något
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta i det mjöl så att degen blir fast. Idag har det varit marknad här, för mig (och de flesta tror jag) innebär det munkar och marknadsgodis
Använd två skedar för att klicka i degen. Nunsex & Munkrock. 2 och en halv dl ljummet vatten, 40° 1 tsk torrjäst 1 msk socker 5 dl vetemjöl 1 tsk salt Vegetabilisk olja att fritera i Florsocker Papperspåse Blanda ihop vatten och torrjäst. 1 tsk torrjäst
Viktigt att degen knådas en bra stund. Sfenj är luftiga och lite sega nordafrikanska munkar. Degen ska vara ganska kladdig, om den känns alldeles för kladdig och svår att hantera så kan du tillsätta lite mer mjöl
Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. Vispa ner mjölet, medan det småkokar vispar du kraftigt tills degen släpper kanterna på kastrullen och blir en klump
Rör tills degen släpper från kanterna. Nu ska degen gå att spritsa med kaksprits eller med spritspåse. Börja med att hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull eller fritös