Baconlindad nötytterfilé4 port500 g nötytterfilésalt och peppar1 pkt bacon1. Lägg i ugnsfast form och stek i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter. 500 g nötytterfilésalt och peppar
Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakadenötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
Sätt in formen i ugn med en köttermometer på ca 220°. 600 g nötytterfilé. Skiva champinjonerna i tjocka skivor, bryn dem i smör och tillsätt den pressade vitlöken
Bryn köttet lätt runt om och lägg den sedan i en ugnsform. Ugnsrostade rotsaker. Sät in kött och rotsaker i ugnen på ca 200° ca 20 min. Ca 500 g nötytterfilé
Till pommesen, en fantastiskt fin ekoligisk nötytterfilé som blev helt perfekt. Men jag tycker ändå att jag lyckades ganska bra med förutsättningarna som jag har med min opålitliga gasugn
Lägg då kasslertärningarna och broccolin i en ugnsform. Vi körde både fläskfile och nötytterfile som jag stekte i ugnen på låg tempratur hela eftermiddagen
När köttet fått färg så lägger du det i en ugnsfast form. 1 st nötytterfilé. Sätt ugnen på 210 grader. Hyvla över lite parmesanost och låt den steka i ugnen i ca 30 minuter. 1 st nötytterfilé
Nötytterfilé med potatissallad, kvargbea och ruccolakräm (4 port)Ingredienser800 g nötytterfilé1 msk soya0,5 dl olivolja2 vitlöksklyftorPotatissallad. Bryn köttet så det får fin yta och kör in i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är 59 grader
Åt dessa godingar till grillad nötytterfilé. In i ugnen på 200 grader i ca 1 timme. Stjälp upp i stora muffinsformar och in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter