Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Låt soppan koka upp igen och krydda med sambal oelek (starkt. Häll av spadet från majs och groddar. Snitta och skölj purjolöken väl, skär den sedan i tunna ringar
Vegansk vietnamesisk nudelsoppa, 4 portioner. Hacka under tiden vitlöken och 1 röd chili fint (ta ur kärnorna om du inte vill ha det så starkt) och skär ingefäran i smala stavar
Soppan är varm, smakrik men utan att vara stark och kändes dessutom väldigt nyttig. En längre tid har jag grunnat på att försöka laga någon klassisk vietnamesisk rätt, jag har en svaghet för asiatisk mat och prövar gärna nya recept när jag kan
Att följa recept är inte min starka sida, höhö. När det gäller sötsaker finns det ett bakverk jag har ett speciellt förhållande med, och gillar liiiite mer än alla andra
När jag väl hade förstått detta så var upplevelsen förhöjd ytterligare och jag var så nöjd över att jag lyckades äta en nudelsoppa med pinnar och sked utan att skvätta överallt runt omkring mig
Bun Bo Hue som också kallas för den kungliga nudelsoppan, mer om den kan ni läsa här. En buljong som är väl balanserad mellan kryddorna salt, söt, stark och citrongräs
Jag använder Srirachasåsen till det mesta som t ex nudelsoppa, dippa och på min omelett. a ”rooster sauce” är en stark chilisås, gjord på solmogna chilifrukter, vinäger, vitlök, socker och salt
I veckan var vi och testade den kinesiska restaurangen Lilla Kina som ligger i Vasastan för att testa deras surstarkanudelsoppa som vi länge letat efter i Sverige