Många som jobbade igår, och idag kanske, och så även min sambo. Hursom, självaste nyårsafton ska vi spendera i goda vänners lag i alla fall, vilket ska bli jätteroligt
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
En enkel sådan är kantarellbresaolan, som ser lyxig och festlig ut på tallriken. En lite svagare välkomstdrink som går riktigt snabbt att sno ihop är klassikern Kir Royal
Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
Det som måste vara pinfärskt får förstås vänta till sista stund, men kanske går det att beställa. Men ännu hellre välja mat som inte kräver så många moment och gärna går att förbereda i god tid
För är det något som vi gillar och uppskattar så är det just mat somkanförberedas när det är dags för festligheter, ju mer tid man kan spendera tillsammans med sina trevliga gäster desto bättre
Vegansk nyårsmeny – flera förslag. Det innebär att jag helt enkelt livesänder när jag lagar olika maträtter, men att ni som tittar också fått möjligheten att köpa hem ingredienserna till rätten som ska lagas och kan laga den samtidigt som mig medan ni ser vad och hur jag gör, och kan få tips, råd och hjälp medan vi lagar maten tillsammans
Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag. Ta den stekta svampen och lägg i mitten av tallriken och toppa med lite färsk persilja (jag tog alldeles för lite sås och persilja själv som ni kan se på bilden, så gör inte samma misstag
Vegansk nyårsmeny – Mera förslag. ) men utöver dem så har jag knappt lyckats producera nog för att hålla näsan över ytan på vad som är okej för en proffessionell matbloggare
Lustfylld och lättlagad nyårsmeny. Det finns inga krav på vad som ska ligga på tallrikarna på nyår, bara det upplevs som festligt och faller gästerna runt bordet i smaken