Nyponsoppa mandelbiskvier recept

Nyponsoppa med mandelbiskvier

Nyponsoppa med mandelbiskvier

Kom på att jag hade lite torkade nypon hemma, så gjorde denna goda nyponsoppan till efterrätt igår. Faktiskt första gången jag testat göra egna mandelbiskvier
Hemgjord nyponsoppa med mandelbiskvier

Hemgjord nyponsoppa med mandelbiskvier

1Mandelbiskvier. 1 dl fint nyponskalsmjöl. 11 1/2 msk potatismjöl. 11 liter vatten. 15–6 msk agavesirap. 1100 g mandelmassa
Hemmagjord nyponsoppa med mandelbiskvier

Hemmagjord nyponsoppa med mandelbiskvier

Jag har bara druckit "vanlig" nyponsoppa från påse eller tetrapack. - Servera varm eller kall, tillsammans med en klick grädde eller glass och mandelbiskvier
Nyponsoppa med mandelbiskvier

Nyponsoppa med mandelbiskvier

Nyponsoppa med mandelbiskvier och lättvispad vispgrädde. Ibland vill man bara äta hemgjord nyponsoppa. Mandelbiskvier
Nyponsoppa med Grädde & Mandelbiskvier

Nyponsoppa med Grädde & Mandelbiskvier

Nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier smakar verkligen barndom. Nyponsoppa. Servera sedan soppan varm, ljummen eller kall tillsammans med grädde eller kokosgrädde och mandelbiskvier
Nyponsoppa av färska nypon

Nyponsoppa av färska nypon

Hemgjord nyponsoppa på färska nypon serveras med lättvispad grädde och hembakade små mandelbiskvier som en färgsprakande höstdessert
Nyponsoppa

Nyponsoppa

Servera nyponsoppan med mandelbiskvier och vispgrädde. mandelbiskvier. Ta bort skaft och blomfästen. Dela nyponen och kärna ur dem med en liten sked
Mandelbiskvier

Mandelbiskvier

Mandelbiskvier är världens bästa efterrättstillbehör – lika goda till varm nyponsoppa som till kall vaniljglass
Mandelbiskvier

Mandelbiskvier

Ofta när jag var liten dukades det fram nyponsoppa, ibland kall med lättvispad grädde, ibland varm med en kula glass, men alltid med mandelbiskvier
Hemlagad nyponsoppa

Hemlagad nyponsoppa

Servera soppan på klassiskt vis med mandelbiskvier och vaniljglass/grädde eller ät med ex. Därför är det ju perfekt att dricka nyponsoppa om man vill få mycket c-vitamin
Mandelbiskvier

Mandelbiskvier

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mandelmassa och strösocker. Tillsätt äggvitorna och blanda tills det blir klumpfritt
Nyponsoppa av färska nypon

Nyponsoppa av färska nypon

Hemgjord nyponsoppa på färska nypon serveras med lättvispad grädde och hembakade små mandelbiskvier som en färgsprakande höstdessert
Nyponsoppa

Nyponsoppa

Mandelbiskvier. Servera med mandelbiskvier. 2 portioner. Ingredienser. 7,5 dl Vatten. 4 msk Nyponskalsmjöl. 2-3 msk Honung
Nyponsoppa

Nyponsoppa

Då skulle den vara ljummen med en klick lättvispad grädde (ABSOLUT ingen glass och helst inga mandelbiskvier) men nu för tiden föredrar jag att dricka den rakt upp och ner, oftast till frukost eller till kvällsmat

Mandelbiskvier

Jag vet inte när jag smakade mandelbiskvier första gången, förmodligen i nyponsoppa med vaniljglass, men älskar dem har jag gjort sedan barnsben