Blanda bovetekärnor medkokosmjölk och vaniljpulver. Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa
Toppa med honung, jordnötssmör eller hemmagjord nyponsoppa. ½ dl nyponsoppa. Blanda bovetekärnor medkokosmjölk och vaniljpulver och ställ i kylen över natten
Kokosmjölk, mandelmjölk eller vatten ( eller annan mejeriprodukt). Goda att serveras i nyponsoppamed en klick glass eller grädde ( kokosgrädde eller vispgrädde)
Jag brukar sätta in kokosmjölk/grädde i kylen. Jag och min dotter älskar nyponsoppamed grädde. Jag vill att min dotter ska ha något nyttigt att äta till mellis när hon kommer hem från skolan, och nyponsoppa är ju väldigt nyttigt, rätt tillagat
Nyponsoppa är för oss riktigt nostalgimat, som vi förknippar med kyliga höstutflykter då den varma soppan förvarades i termos och blev ett uppskattat och värmande inslag när det äntligen var dags för fika