Pesto på nässlor. En del fick bli nässelpesto och det sista använde jag i en paj. Övertalade mina vänner att titta på trädgårdsonsdag för någon vecka sedan, blev då sjukt sugen på att laga mat med nässlor
Det började med att jag redan förra och förrförra våren läste i allsköns mattidningar om hur fantastiskt gott och hippt det var med nässlor framåt vårkanten
Serien eget kretslopp hemma - nässlor hela sommarenDen här goda nässelpeston kan du göra på lite grövre nässlor nu när de börjar skjuta i höjden - eller så kan du köpa en burk av Husmor Lisa på Bondens egen Marknad i Vaxholm nu på lördag, Jag underhåller mitt nässelbestånd genom att låta det växa i kanten av grönsakslandet och få tillgång till lite gödsel
rabarber, nypotatis, ramslök, fläder, sparris, nässlor, jordgubbar…. Men innan vi kommer dit kan vi ju i alla fall stilla ramslöksbegäret med den här goda rätten med stekt hemmagjord gnocchi, ramslökspesto, körsbärstomater och generöst med finriven parmesan
Av Karin Fransson har jag lärt mig att nässlor kan skördas hela säsongen. Jag kommer absolut att laga Tareq Taylors pastarätt med nässelpesto igen, för den var verkligen supergod
Mjölk kom hyfsat långt upp på listan men före mjölken kom faktiskt (i storleksordning) örtsalt, bakpulver, ost, sesamfrön, dill, persilja, pesto, nässlor, sötmandel, linfrön, sojabönor, sardiner, hasselnötter och så vidare