amerikanska pannkakor medsaffran och lönnsirap. Servera dem gärna tillsammans med crème fraiche som du vispat ihop med lite florsocker och rivet apelsinskal, för att balansera upp sötman med lite syrlighet
Fluffiga saffranspannkakormed havre och mandel. Med ägg, mandelmjöl och havremjöl som ingredienser och toppade med bär och kokosyoghurt (kan ersättas med annan yoghurt eller uteslutas) så innehåller den här frukosten en massa superfoods som ger dig allt du behöver för en bra start på dagen
Jag har gjort amerikanska pannkakor och smaksatt de medsaffran, så ljuvliga. Det är ju mycket man ska hinna med så här års, så jag tänkte att istället för att stressa upp för mig mycket så ska jag trappa ner på tempot istället
Börja med att hetta upp en liten stekpanna med kokosolja, häll ner alla ingredienser till pannkakan i en skål och vispa upp med en gaffel (eller en stavmixer) Häll över smeten i stekpannan och stek någon minut på både sidorna
Hetta upp en liten stekpanna med kokosolja och häll över smeten och ”platta” ut den med stekspaden om den är något trög, vilket smeten blir av fiberhusket som ska hålla ihop pannkakan
En helt vanlig vardagsrätt som blir liite mer lyxig och julig så här i adventstider om den smaksätts medsaffran, nämligen pannkaka, och till det en härlig jordgubbsgrädde gjord på sommarens jordgubbar
Saffranspannkakamed salmbärssylt. Till just den här pannkakan har jag fuskat med köpesylt, eftersom jag befinner mig på tok för långt från Gotland just nu