Ett glas, en kopp, en glasburk eller en skål som har smaker och ingredienser i lager på lager. En parfait eller triffle är traditionellt sett efterätter, men om man byter ut ingredienserna kan de lika väl göras till frukostvarianter
Till bloggeventet hade jag gjort en plåt banansmulpaj (med lite korrigeringar) och sedan lagt upp i snygga glas tillsammans med turkisk yoghurt och hackade nötter (+ honung skulle vara med, men den glömde jag hemma
Drömgod parfait/glassDet här behöver du. GlassSmält chokladen i vattenbad. Skopa upp med glasskopa eller varma dessertskedar i glas Strö över frysta blåbär/hallon
I mitt glas varvade jag kokoschiapuddingen med en hemkokad äppelmos och naturell yoghurt. Eftersom jag vet sen tidigare att jag gillade chiapudding så fick det bli grunden till denna fantastiska parfait
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa. Glastallrikar Anna från Kosta Boda. Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Garnera med mandelflarn och servera ett glas gott portvin till. När parfaiten ska ätas ska formen doppas i hett vatten och innehållet sedan stjälpas upp på serveringsfat