Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. 4 portionsbitar laxfilé. 2 msk röd pesto. 1 dl nyriven parmesanost
Under tiden gör jag en sallad, idag blev det en färdig salladsmix, kokt sparris, rödlök, avokado och grovriven parmesan, krydda med salt, peppar, citronsaft, olivolja och vit balsamvinäger
½ dl riven parmesan. Om man vill kan man lägga lite ruccolapesto i varje laxskiva och rulla ihop den och servera laxskivan med en klick äppeltzatziki på varje tallrik
Här hittar ni receptet på en vanlig pesto med pinjenötter och parmesan. Oftast gör jag den "vanlig" med pinjenötter och parmesanost, men ibland ändrar jag lite i receptet genom att byta ut mot mandel och västerbottenost
Snabbt skall det gå ibland – och då är det lätt och praktiskt att ta en burk färdig pesto som du brer över laxbitar, riv lite parmesan över, baka i ugn och vips får du en god nyttig rätt
Gör under tiden peston genom att mixa ihop ruccola, parmesan, olivolja, citronskal och citronjuice. Servera rotfrukter och lax med ruccolapesto och en stor sallad
Bred pestoröra på laxfiléer, hyvla över rikligt med parmesanost (hoppa över vid strikt paleo el. Pesto utan parmesan 1 kruka basilika1 dl pinjenötter1 ekologisk citron (skal och saft) 1 dl olivolja2 vitlöksklyftor Salt, peppar Finriv skalet av en citron
Jag började med att lägga in laxen i ugnen och sedan mixade jag broccoli, pesto, vitlök, parmesan, olivolja, creme fraiche, salt och peppar med en stavmixer till en slät kräm